Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÁZS-ról mázs-képpen

2008.02.26

 

Mészáros Árpád Zsolt, a rendkívül népszerű színművész megosztja velünk, mit változtatott az életéhez való hozzáállásán a halálos kórból való felgyógyulás? Exluzív interjú csak nekünk!

 

 


Alig van ember AZ országban, aki NE tudná, ki is AZ a Mészáros Árpád Zsolt? Pedig nem színésznek készült.

Amikor a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházba statisztákat kerestek, ő is jelentkezett, gondolván, akkor kap egy igazolást a matek óráról Való hiányzás indoklására. Ám karaktere annyira megragadta a színház rendezőségét, hogy azonnal szerepet kapott. Egy forradalmárt kellett eljátszania a Danton halála című darabban. Innentől kezdve megállíthatatlan út vezetett a budapesti Operettszínházba.

Toldi Mária iskolájában tanult énekelni, mert bár prózai színésznek készült, lenyűgözte őt az éneklésben rejlő érzelmi gazdagság, kifejezésmód, ami Miller Zoltán művészete kapcsán érintette meg a lelkét.Pedig, ha ránéz AZ ember, eszébe nem jutna senkinek, hogy ez a fiatal, jóképű, csodálatos hangú és tehettségű művész megküzdött a halálos kórral.


Egy véletlennek köszönhette, hogy kiderült, rosszindulatú daganata van. Akkor csupán még csak 23 éves volt! Egyik fellépésén baleset érte, és a földre zuhant. Lengőbordája átszúrta a veséjét és az orvosok egy 6,5 cm-es rosszindulatú daganatot találtak a bal oldalon, amit azonnal műteni kellett.

Ha nincs a baleset, akkor a kórt senki sem veszi észre!

Ebből is látszik, hogy olykor a hirtelen jövő akadályok megkímélnek bennünket egy sokkal nagyobb bajtól, esetleg egy végzetes tragédiától!A spirituális tanok ugyanezt tanítják! Minden az ég világon a mi érdekünkben történik a Világegyetemben és személyes fejlődésünket szolgálja! Minden rossz dolog valami sokkal jobbnak a kezdete!

Árpinak csodálatos akaraterejének köszönhetöen három év rehabilitáció után sikerült felépülnie. A vidéki sikerek után 2000-ben felkérést kapott Kerényi Miklós Gábortól Riff szerepére (West Side Story). Az áttörö sikert azonban a Mozart! című Musical hozta meg számára 2003-ban. Rákövetkező évben 2004-ben ő kapta a SúgóCsiga legnépszerűbb művészének, AZ év színészének járó fődíját.

A SúgóCsiga-díj átvétele 2004.

Kattints az alábbi sorra, és meghallgathatod a Zene, az vagyok én című szenzációs dalt Árpi előadásában:


Olyan darabok fűződnek a nevéhez, mint a Mozart!, amiben főszerepet játszott, vagy a West Side Story, a Rudolf, a Menyasszonytánc, és a fergeteges sikerű Rómeó és Júlia


Mostmár Budapesten él, hiszen az Operettszínház lett szakmai otthona. 2006-ban megjelent első szóló kislemeze, ami hatalmas sikert aratott lelkes rajongóinak körében.


2007-ben pedig A MÁZS-képp énekelek és a Musicalek MÁZS-képpen című szólólemeze is megjelent, amivel AZ ország különféle városaiban turnézik.


Csodálatos szakmai karrier, népszerűség és egy megdöbbentően őszinte, családszerető férfi. Így lehetne talán összefoglalni Mészáros Árpád Zsolt önéletrajzát röviden.

Ám nézzük AZ EMBERT!

Szokták mondani, minden sikeres ember mögött egy jó aszony áll. Árpi kedvese és kislányának édesanyja tökéletes családi fészket és nyugalmat teremt a mindig energiával és élettelteli kreatív művésznek. Árpi kisfia, Bende, már 11 éves! Nemrég közösen énekeltek a AZ MVT1 esti műsorában. Szokták mondani, AZ alma nem esik messze a fájától. Ezt bizton állíthatom, a kisfiút már hallhattuk, mondhatjuk rá, apja fia, nem csalódtunk benne! Azonban amikor ma este felhívtam Erikát, Árpi másik felét a fotók miatt, a kicsi Rózsa, aki éppen csak egy éveske múlt, olyan édesen énekelt pici baba hangján a telefonba nekem, és olyan gyöngyözően nevetett, hogy AZ a kérdés, MI lesz, hogy ha nagy lesz, már nem is kérdés!

A legkisebbik alma és a fája a youtube-on! Kattints ide!

A legújabb pont AZ életünkben AZ új mese CD, a Csokiország megjelenése volt, amin Árpi énekli a főcímdalt, a Csokiföldi indulót, amely Németh Attila szerzeménye!Mind a szövege, mind a dallama zseniálisra sikeredett!Felnőtt, sőt! Már nagymama vagyok, de ez a dal annyira bejön, hogy szinte éjjel-nappal hallgatjuk édesanyámmal együtt, mert nagyon vidám hangulatot teremt. Van úgy, hogy azon kapom édesanyámat, hogy énekli a refrént!

Egy korábbi cikk a Csokiországról:


Engem tulajdonképpen egy kérdés izgatott, mióta megtudtam, Hogy Árpi tulajdonképpen kétszer született újra.Vajon mit változtatott életszemléletén AZ, hogy leküzdötte a halálos kórt?A válasz olyan csodálatos volt, hogy a lelkem mélyéig hatolt.

-"Elsősorban azt köszönhetem a betegségnek, hogy felismertem, mennyire fontos a család. Igyekszem jó apa lenni, minden szabadidőmet a családomnak szentelem, rengeteg közös programot csinálunk, kirándulunk a gyerekekkel. Máshogy viszonyulok az emberekhez is, mert ha valaki nem úgy cselekszik, ami nekem tetszik, akkor próbálok az ő fejével gondolkodni, és meg próbálok neki segíteni. Rájöttem, hogy sokkal lazábban kell viszonyulni az élet nagy dolgaihoz, és mindennél fontosabb számomra szeretteim boldogsága."


Csak annyit tudtam belesuttogni a telefonba:

-" Nagyon köszönöm Neked Árpi!"